Startup Awards TEDxAmsterdamWomen: “Een droomstart voor iedere ondernemer”

Ondernemende vrouwen met een startup opgelet: TEDxAmsterdamWomen houdt 1 oktober 2016 de Startup Awards en ook jij kunt hier aan deelnemen. De tien meeste innovatieve startups krijgen dan de kans om hun bedrijf bij Google Nederland in Amsterdam te pitchen tegenover een jury van deskundigen, investeerders, pers en adviseurs. “Een start waar elke ondernemer van droomt”, aldus de organisatie.

Na een succesvolle eerste editie van de Startup Awards, wordt ook dit jaar weer het evenement gehouden. “Ondanks het feit dat er zoveel startup-awards zijn en wij de intentie hadden om de Startup Awards eenmalig te organiseren, hebben we bewust gekozen voor een tweede editie”, vertelt oprichtster van TEDxAmsterdamWomen Marian Spier. “Het succes van winnares Danique Wiltink van Nimbles (een online platform waar ouders op basis van recensies een geschikte tutor voor hun kind kunnen vinden, red.) is zo overweldigend dat wij niet anders kunnen en willen dan ook dit jaar vrouwelijke startups dezelfde kansen en mogelijkheden bieden.”

“Volop bezig om verder te kunnen groeien”

Wiltink vult haar aan: “Door het winnen van de Startup Award is mijn idee en ambitie in sneltreinvaart werkelijkheid geworden. Mede dankzij de ondersteuning van de jury en de overweldigende media-aandacht had ik binnen drie maanden de eerste financieringsronde rond. Inmiddels staat het platform live, heb ik een team om mij heen kunnen bouwen en ben ik volop bezig om verder te kunnen groeien.”

https://www.youtube.com/watch?v=ZaJXrMlP4ws

Ondernemende vrouwen die minimaal een jaar bezig zijn om hun idee op het gebied van  technologie, mode, design, food, film, video en architectuur te verwezenlijken en gevestigd zijn in Nederland, kunnen zich tot 1 september aanmelden via TEDxAmsterdamWomen.nl.

Na de eerste pitchronde zullen drie finalisten op 28 oktober een TEDtalk geven tijdens TEDxAmsterdamWomen en komt er vervolgens één kandidaat als winnaar uit de bus.

Lees ook:

Gerelateerd

  • Trend: ‘Nederlanders kopen nu al massaal zomerkleding’

  • Filmmaker Brandt Andersen werkte 10 jaar met vluchtelingen voor zijn film Refugee: ‘‘Ik wilde graag hun verhalen vertellen’’

  • Zo snijd en pel je fruit in een handomdraai

  • ‘iPad onderdrukt angst kinderen’