In de spotlight: Noor de Groot van Queen of Jetlags

Noor de Groot ken je misschien beter onder de naam van haar succesvolle blog ‘Queen of Jetlags’. Naast bloggen over mode en reizen, maakt ze ook video’s voor YouTube en is ze moeder. ”Die mooie designerstukken krijg ik af en toe door samenwerkingen, maar ook door hard te sparen”.

Noors passie voor mode is al op jonge leeftijd ontstaan. ‘’Ik ging altijd op zoek naar items in mijn moeders kledingkast en had op mijn derde al een enorme obsessie met zwarte lak ballerina’s. Ik denk dat het iets is dat er van nature al was, want ik kan me niet herinneren dat het ooit anders is geweest’’. Noor richtte haar website pas jaren later op. Doordat haar vriend Sander Kleinenberg dj is, kwam ze op de mooiste plekken ter wereld. ‘’Ik heb het altijd leuk gevonden om dit vast te leggen op camera en deelde deze foto’s op mijn persoonlijke Facebookpagina. Toen deze hobby uit de hand begon te lopen, besloot ik een eigen website te beginnen en hiervoor de grappige bijnaam ‘Queen of Jet Lags’ te gebruiken. Dit is een naam die mijn vrienden mij gaven.

file-30-05-16-23-03-31-1500
Foto: Queen of Jetlags

Samenwerkingen

Het leven van een blogger ziet er jaloersmakend uit. Het is dan ook niets voor niets dat Noor meer dan 372.000 volgers op haar Instagrampagina heeft. Een dag in het leven van ‘Queen of Jetlags’ ziet er elke dag anders uit, maar het hoogtepunt is toch wel FashionWeek, dat eens in het half jaar plaats vindt. ‘’Ik mag dan de nieuwste collecties bewonderen en ik omring me met veel blogger vriendinnen van over de hele wereld, die dezelfde passie delen. Daarnaast heb ik enorm gave samenwerkingen mogen doen met onder andere Louis Vuitton, Armani, Yves Saint Laurent Beauty, Topshop, Hogan, Samsonite, UGG, River Island en Tommy Hilfiger. Voor H&M heb ik al twee keer een eigen collectie uitgebracht en in 2015 presenteerde ik de MTV Awards in Nederland. Toen ik een ‘Bloglovin’ Best Lifestyle’ en ‘Zalando Best Fashion Blog award’ in ontvangst mocht nemen, moest ik mijzelf wel even knijpen’’.

Processed with Snapseed.
Foto: Queen of Jetlags

Designertassen

Het maken van de perfecte Instagramfoto kan wel dagen werk zijn. Volgens Noor is planning de sleutel naar succes. ‘’Ik kan uren zoeken naar de perfecte locatie voor een bepaald idee of specifieke outfit. Soms gebeurt dat ook in omgekeerde volgorde en zoek ik naar een idee of outfit bij een locatie. Toch moet ik zeggen dat we ook veel spontane foto’s nemen. Wees in ieder geval niet bang om kritisch te zijn. Je kunt beter één foto te veel maken dan te weinig, anders ziet je Instagramfeed er niet uit om door een ringetje te halen’’. Op de meeste foto’s bungelt er een jaloersmakende designertas om Noors arm of draagt ze een ander eyecatching item. ‘’Die mooie designerstukken krijg ik af en toe door samenwerkingen, maar ook door hard te sparen. Mode is natuurlijk de passie van fashionbloggers, dus wij hebben het er wel voor over om te sparen voor die ene fantastische tas’’. En wie denkt dat bloggers er altijd perfect uitzien, heeft het mis. ‘’Joggingpakken kunnen ook heel fashionable zijn. Maar nee, ik zie er niet altijd fashionable uit. Ik ga gerust de deur uit in een minder toonbare outfit om boodschappen te doen’’.

queen-of-jet-lags63
Foto: Queen of Jetlags

Gerelateerd

  • Opvliegers in de Sneeuw: wervelwind van hilarische en herkenbare scènes

  • Deze foodfestivals mag je niet missen

  • Marguerite Soeteman – Reijnen

  • Vrouw ontdekt rat in naad van jurk Zara