In de spotlight: Hermina de Vries van Wondervol

Een leven lang diëten, lijnen en detoxen; tegenwoordig denken we als vrouw slank te moeten blijven om ons mooi te voelen en aantrekkelijk te zijn voor een man. Hermina de Vries helpt met haar inspirerende blogsite Wondervol.nl vollere vrouwen om hun grenzen te verleggen en angsten te overwinnen. “Je dik en niet de moeite waard voelen kan invloed hebben op alle beslissingen in je leven.”

Van jezelf houden. Dat is volgens Hermina de Vries wat de vrouw anno 2016 meer mag doen. “Zelf ben ik eigenlijk heel mijn leven bezig geweest met lijnen. Uiteindelijk zorgde een training mindful eten ervoor dat ik weer kon voelen wanneer ik genoeg had. Ik mag van mezelf alles eten en hoeveel ik wil. Met Wondervol.nl wil ik de volle vrouwen laten realiseren dat ze de moeite waard zijn.”

Verstoord zelfbeeld

Kilo’s aankomen doet niet alleen iets met je fysieke uitstraling, maar ook met het geestelijke welzijn. Hermina: “Rond mijn 37ste kwam ik na het zoveelste dieet als een gek weer kilo’s aan. Wat had een leven lang diëten en lijnen nou voor mij opgeleverd? Ik moest concluderen dat ik er een verstoorde relatie met eten aan over had gehouden en niet te vergeten: een verstoord zelfbeeld. Mijn eigenwaarde daalde iedere keer als er toch weer een kilootje bij stond op de weegschaal.”

“Je zou eens moeten weten”

Een moment van besef kwam voor Hermina toen ze per ongeluk terecht kwam in een modezaak voor grote maten. “Mijn slanke collega verkondigde teleurgesteld: ‘wat een leuke kleren, maar het is allemaal zo groot’. Toen dacht ik juist: Wauw, alles wat hier hangt, dat kan ik aan! Ik ging mezelf weer leuk kleden en mensen vroegen zelfs of ik was afgevallen, terwijl ik gestopt was met lijnen. Ik dacht bij mezelf, je zou eens moeten weten. Wat ze zagen was dat ik eindelijk mezelf weer een beetje de moeite waard ging voelen. Mijn gezondheid en gelukkig zijn werden mijn belangrijkste drijfveren, niet meer mijn gewicht. Dat was zo’n bevrijdend inzicht: dat moést ik delen! Ik ontdekte de blogs op het gebied van zelfacceptatie en plussize fashion in Amerika, Engeland en Australië, maar in het Nederlands was er niets. Ik voelde een sterke drang om hier iets aan te doen. Zo werd Wondervol.nl geboren.”

Obsessie

Vandaag de dag hebben we als vrouw het ‘perfecte’ leven op social media; mooie, verre reizen maken, goede carrière, een bruisend sociaal leven en misschien wel als belangrijkste punt: een strak lichaam. Alles tegelijkertijd. Het lijkt wel alsof we ons voor moeten doen als een ‘superwoman’: dan pas zijn we succesvol in het leven. “Ik denk vaak dat we succes verwarren met gelukkig zijn,” stelt Hermina. “De kunst is om tevreden te zijn met wat er al is. De obsessie om slank te zijn vind ik bizar. Ik ken vrouwen die leven op cola light, chocola, sigaretten en sla. Dan val je af, maar dat heeft met gezondheid niets te maken.”

Wondervolle toekomst

Naast het schrijven van motiverende en inspirerende verhalen voor Wondervol.nl geeft Hermina onder anderen ook styling advies aan volle vrouwen en is ze te boeken als spreker op evenementen. Op die manier wil ze de boodschap van wondervol zo ver mogelijk verspreiden. “Ik voel me trots als ik mailtjes ontvang van vrouwen die me vertellen hoe belangrijk mijn blogs zijn voor hun eigen proces van zelfacceptatie. Mijn toekomstdroom is dat mijn eigen ‘Wondervol’ –label een succes wordt en dat Wondervol.nl de Huffington Post van Nederland is.

 

Gerelateerd

  • De leukste zomerse cadeautjes op een rij

  • In de spotlight: Sandra van de Kamp van Balance Personal Training

  • Onderzoek verklaart waarom vrouwen beter zijn in multitasken

  • ‘iPad onderdrukt angst kinderen’