In de spotlight: Floor Reitsma

Bij een borrel horen niet alleen een goed glas wijn of een biertje, maar natuurlijk ook wat hapjes. Borrelkoningin Floor Reitsma is eigenaresse van Borrelplank Amsterdam en bezorgt de lekkerste snackplankjes. ‘’Als mensen tijd voor elkaar maken, gebeurt dit veel te vaak op de bank voor de TV. Ik denk dat we deze momenten verwaarlozen’’.

Floor is een Bourgondiër in hart en nieren en is altijd al bezig geweest met lekker eten en drinken. ‘’Mensen het naar hun zin maken door middel van lekker eten is heerlijk om te doen. Eten brengt mensen dichter bij elkaar en zorgt voor quality time. Wanneer vrienden komen eten, vind ik het stiekem ook best wel leuk om mezelf een beetje uit te sloven, vooral op het gebied van borrelhappen. Die kunnen soms zo uitgebreid zijn, dat er geen diner meer nodig is’’. Een moment samen creëren is voor Floor dan ook erg belangrijk. ‘’Als mensen tijd voor elkaar maken, gebeurt dit veel te vaak op de bank voor de TV of op kantoor met in het midden een bak chips en noten. Ik denk dat we deze momenten verwaarlozen en niet naar juiste waarde schatten’’. Met Borrelplank Amsterdam wil Floor dierbare momenten met je vrienden makkelijker maken, zeker in deze tijd waarin iedereen altijd maar druk is.

Foto: Hans en Grietje
Foto: Hans en Grietje

Wereldse planken

Na een hoop proefavonden met vrienden, fotoshoots én het zoeken van een bedrijf die houten borrelplanken kon maken, is Borrelplank Amsterdam op 10 juli 2016 gelanceerd in het Erasmuspark. ‘’Het uit het niets oprichten van een professioneel bedrijf, terwijl je slechts wat losse ideeën hebt, is zo makkelijk nog niet. Je moet over dingen nadenken waar je in het begin nog niet zoveel verstand van hebt, zoals marges, maar ook het verpakken en wegbrengen van de planken zodat alles op zijn plek blijft liggen en heelhuids bij de klant aankomt’’. Daarnaast moet er ook nog eens worden nagedacht over wat er op de borrelplanken ligt. ‘’Perfectie is voor mij kaas en brood met dip. Heel saai, maar daarmee zit je altijd goed. Vooral vrouwen doe je er een groot plezier mee. Ik vind het echter wel belangrijk dat er naast die kazen ook happen liggen die zelfgemaakt zijn, want anders kan je de happen net zo goed bij de Albert Heijn kopen’’. Momenteel kan er gekozen worden uit vier wereldse planken: Aziatisch, Mexicaans, Mediterraan en Frans. Floors persoonlijke favorieten zijn de Aziatische en Mediterraan-planken.‘’Ik ben erg fan van de dim sum, doperwten-munt spread en de pulled chicken wraps’’.

5e0b6281-kopie
Foto: Hans en Grietje

Onverwachte borrels

In de toekomst hoopt Floor Borrelplank Amsterdam te laten uitgroeien tot dé borrel delivery van Amsterdam, zodat iedereen zeven dagen per week kan genieten van verwachte maar ook onverwachte borrels bij bedrijven, bij mensen thuis of als er een feestje is in een café. ‘’Het hoogst haalbare zou natuurlijk zijn wanneer mensen bij het woord borrelen meteen aan Borrelplank Amsterdam denken”.

Foto: Hans en Grietje
Foto: Hans en Grietje

Gerelateerd

  • Romy Monteiro wint en straalt in Dennis Diem

  • Margje de Koning

  • Spelen met programmeerbaar speelgoed

  • Rebecca toet

    In de spotlight: Kandidaat zuster Rebecca Toet