In de spotlight: Charlotte Vermeer en Sabine van Ditzhuijzen van Hello Little Sprout

Na een verrassende, spontane ontmoeting in Buenos Aires, klikte het meteen tussen Charlotte Vermeer en kersverse mama Sabine van Ditzhuijzen. Samen besloten ze vol enthousiasme het bedrijf ‘Hello Little Sprout’ op poten te zetten, wat persoonlijke en integere geboortefilms maakt. “Van je huwelijk laat je toch ook een film maken. Waarom dan niet van je pasgeboren kind?”

Eenmaal terug in ons koude kikkerlandje schreven de twee ambitieuze dames meteen hun eerste plan op en na twee weken stond de allereerste geboortefilm al online. Sabine: “Geboortekaartjes zijn één van de laatste gedrukte aankondigingen in deze digitale wereld. We konden ons eigenlijk niet voorstellen dat dit nog niet bestond in Nederland. Charlotte heeft veel ervaring in storytelling en design en werkt als art director ook voor zichzelf. Ikzelf heb na mijn studie film- en televisiewetenschappen voor zowel reclame als televisie geproduceerd. Beiden zijn we ook nog eens gek op kinderen en voelen we dezelfde liefde voor het maken van mooie, échte dingen. De perfecte combinatie dus!”

Op zoek naar ‘magic’

Om in zo’n periode, direct na de komst van de pasgeboren baby, van alles vast te leggen op beeld, voelt erg intiem. Sabine: “De tijd bij de mensen thuis proberen we zo kort mogelijk te houden. Ik start meteen met filmen terwijl Charlotte uitlegt wat we gaan doen, de wensen van de klant aanhoort en kleur, lettertype en muziek bespreekt.” Het is belangrijk om de omgeving goed op hun gemak te stellen. Hier doen de twee dames dan ook erg hun best voor. “We krijgen regelmatig de feedback van onze klanten en de aanwezige kraamhulp dat het zo fijn is dat we samen over de vloer komen”, vertelt Charlotte. “Ouders bellen ons regelmatig op met tranen in hun ogen na het zien van de film. Iedere keer gaan we weer op zoek naar deze ‘magic’. Het is heel dankbaar om in deze periode bij de mensen thuis te mogen zijn en dit voor hun te mogen vastleggen.”

Sneeuwbaleffect

‘Hello Little Sprout’ zorgt zelf ervoor dat ze blijft groeien. Velen papa’s en mama’s, onder wie Kim Kötter en Jaap Reesema, hebben tot nu toe een ontroerende geboortevideo laten maken door de dames en zijn er ontzettend gelukkig mee. Sabine: “Dat is zo leuk aan ons product. Bijna iedere film die we maken wordt natuurlijk verspreid als geboorteaankondiging en eventueel ook nog via social media. Daarmee krijgen we vanzelf het sneeuwbaleffect.”

Eeuwige herinnering

In de toekomst zijn ze allebei vastberaden om nog veel meer mensen over hun producten te vertellen. “Omdat het een nieuw product is creëren we een behoefte die hiervoor nog niet bestond. We zijn nog steeds uniek in Nederland en gunnen iedere ouder een prachtige babyfilm”, vertelt Sabine. “Deze nieuwe manier van aankondigen willen we verder uitbreiden. Van zenden tot ontvangen. Dat kan in de vorm van het versturen van een kaartje of een cadeau als reactie op de geboorte van de spruit.” De trots en blijdschap straalt niet alleen van de ouders en het pasgeboren hummeltje af; Charlotte en Sabine voelen zich ook erg gelukkig met ‘Hello Little Sprout’. “We maken iets waar mensen echt blij van worden. Niet alleen nu, maar zeker over twintig jaar als ze terugkijken hun eeuwige herinnering: het geboortefilmpje.”

Hieronder staat de onwijs lieve geboortevideo van Muck, het zoontje van ouders Jaap Reesema en Kim Kötter. Jaap, beter bekend als Jake Reese, heeft de muziek zelf geschreven en ingezongen. Kijken!

https://vimeo.com/166382710

 

Gerelateerd

  • Fotoserie van gevluchte kinderen

  • burn-out coach

    In de spotlight: Ellen de Lange van Zacht Werken

  • Deze kleur is dé make-up trend voor de lente 2017

  • In de spotlight: Linda Schulte van het online review platform Opiness