Slimme riem geeft aan of je dikker bent geworden

Mode en technologie komen samen in de slimme riem WELT. De ceintuur ziet er doodnormaal uit, maar schijn bedriegt. Het accessoire verzamelt data over je gezondheid, zoals je taille-omvang, en geeft je vervolgens via de bijbehorende app advies.

Samsung’s C-Lab, een innovatieve plek waar Samsung-medewerkers aan hun creatieve projecten kunnen werken, heeft het snufje ontwikkeld. De riem houdt bij hoeveel stappen je hebt gezet, je taille-omvang en hoe lang je op een dag hebt gezeten. Ook geeft de ceintuur aan als je te veel hebt gegeten. Dat kan gemeten worden, omdat je buik dan wat opbolt.

Via de bijbehorende app ontvang je alle ingewonnen informatie. Op de applicatie kun je ook doelen instellen.

De riem is via een micro-USB, die verstopt is in de gesp, op te laden. Vervolgens hoef je ‘pas’ na drie weken het snufje weer aan de lader te leggen.

Ben je geïnteresseerd in de hippe activity-tracker? Er zijn verschillende modellen voor mannen en vrouwen beschikbaar via crowdfundingwebsite Kickstarter. Voor de ceinturen moet je per stuk minimaal 119 dollar, omgerekend zo’n 105 euro, neerleggen. De eerste levering is in januari 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=ZPQIye9eSxo

Gerelateerd

  • Nederlanders om in de gaten te houden: regisseur Milou Gevers (29)

  • In de spotlight: Sandra van de Bunt van restaurant De Leuf

  • De Wereld van mijn Dochter Videopodcast

  • Mehrnoesh geeft positieve en inspirerende verhalen van vluchtelingen een podium