Shopliefhebbers kunnen binnenkort shoppen via Instagram

Houd je van shoppen en ben je een fanatieke gebruiker van Instagram? Dan heeft Instagram goed nieuws voor je. Je kunt binnenkort namelijk via het sociale medium shoppen.

Mogelijk komt het weleens voor dat je op Instagram een mode-item voorbij ziet komen, dat je het liefst meteen zou willen aanschaffen. Tot op heden is dat echter niet mogelijk. Maar daar komt binnenkort verandering in. Het sociale medium gaat namelijk over een week een functie testen, waarmee je je droomschoenen of stijlvolle rok via Instagram kunt aanschaffen.

Om de functie te kunnen testen, werkt Instagram momenteel samen met twintig Amerikaanse winkels, zoals Abercrombie & Fitch, Levi’s en Michael Kors.

Hoe de shopfunctie werkt? Als je als gebruiker op een afbeelding klikt, krijg je productinformatie te zien, zoals de kleur, het materiaal, de prijs en de afmetingen van het mode-item. De knop Shop now leid je vervolgens naar de webshop van de winkel.

Een groep Amerikaanse Apple-gebruikers gaat de nieuwe update uittesten. Het is nog niet bekend wanneer de functie wereldwijd wordt uitgerold.