
Recept voor Sinterklaas tiramisu in een glaasje
Deze Sinterklaas Tiramisu in een glaasje is een heerlijk toetje tijdens pakjesavond. Koffie en alcohol gaan niet goed samen met kleine kinderen. Als je geen koffie wilt gebruiken, hak dan de pepernoten heel fijn en doe ze dan in het glaasje. Giet hier een klein beetje speculaassiroop overheen. Vervang de speculaaslikeur door speculaassiroop, dit is te koop bij de slijter of grote supermarkten. De tiramisu is ook heel erg lekker met speculaasjes in plaats van kruidnoten.
Ingrediënten (4 personen):
- 150 ml sterke koffie
- 100 ml slagroom
- 75 gram suiker
- 1 tl speculaaskruiden
- 250 ml mascarpone
- 25 ml speculaaslikeur of speculaassiroop
- 150 g kruidnoten
- garnering: stukje pure chocolade en paar kruidnoten
Bereiding
Zet sterke koffie en laat deze afkoelen. Klop de slagroom met de suiker en speculaaskruiden (half) stijf met een handmixer. Spatel dan voorzichtig de mascarpone erdoor. Meng de afgekoelde koffie met de speculaaslikeur of siroop. Doop de helft van de kruidnootjes in de koffie, haal ze eruit als ze de koffie hebben opgenomen (na een paar seconden). Verdeel de kruidnootjes over vier glaasjes. Schep hierop 2 eetlepels van het mascarponemengsel. Doop de andere helft van de kruidnootjes in de koffie en verdeel dit over de laag mascarponemengsel. Lepel als laatste de rest van het mascarponemengsel over de geweekte kruidnootjes. Laat de tiramisu minimaal een uur opstijven in de koelkast. Garneer de glaasjes vlak voor het serveren met een beetje geraspte pure chocolade en fijngehakte kruidnootjes.
Dit is een recept van Hanneke de Jonge van Culinea.nl.