Practice what you preach: afscheid nemen als gasthoofdredacteuren

Een maand klinkt als een lange tijd, en op sommige van de koude dagen van januari leek het eeuwig te duren, maar onze tijd met Vrouw Nieuws is voorbij gevlogen. Ineens creëren we ons laatste bericht voor deze maand.

“Wees meer zichtbaar en pak die kans op het podium”, zeggen we vanuit WomenTalkTech regelmatig tegen onze community. Dus toen Vrouw Nieuws ons vroeg om een maand lang gasthoofdredacteur te zijn, konden we natuurlijk geen “nee” zeggen.

Waarom moesten we “ja” zeggen? Hier zijn onze top 3 redenen:

  1. Hoe meer vrouwen we professioneel benaderen, hoe meer we inclusief leiderschap, slimme zakelijke vaardigheden en kennis van zaken tegenkomen. We willen dat deze vaardigheden worden verspreid en dat we allemaal worden gehoord.
  2. We geloven immers dat meer zichtbaarheid beter is voor je expert status en dat vrouwen hierdoor een boost kunnen geven aan hun carrière.
  3. Er zijn simpelweg te weinig vrouwen op het podium bij de meeste events. Wij willen zoveel mogelijk aandacht hieraan geven en ervoor zorgen dat hier een verandering in komt.

Jessika: “Mijn favoriete aspect van deze maand was dat we over verschillende kanten van angst om te spreken konden schrijven. Maartje vertelde bijvoorbeeld hoe ze tijdens een speech een black-out op het podium had gekregen, iets waarvan velen van ons denken dat het een erg angstscenario is. En toch herstelde ze zich, kaatste terug en leerde ervan. De meeste van onze ergste angsten zijn niet waar. Ik hoop dat een deel van onze inhoud de verschillende kanten heeft laten zien van hoe je angsten rondom spreken kunt overwinnen.”

Maartje: “Vooral de artikelen met tips & tricks van Jessika vond ik heel waardevol. De ademhalingsoefening heb ik gister nog geoefend toen ik LIVE op TV kwam bij 6 inside. Even een aantal keer diep ademen en tot rust komen voor je ‘aan’ staat. Maar ook de vele interviews, zoals met Martha,Tessa en Monique vond ik heel waardevol.”

We vonden het enorm leerzaam om een maand lang iedere dag content te produceren. En hebben daar zelf ook veel van geleerd. Namelijk dat het met een duidelijke strategie en content planning echt te doen is om elke dag een bericht te produceren.

Dus als je de kans krijgt om een presentatie te geven, om een training te volgen om een betere spreker te worden of misschien zelfs ergens anders je expertise te kunnen delen (bijvoorbeeld als gasthoofdredacteur): Doen!

We hopen dat jullie ook hebben genoten van de content deze maand. Mocht je meer willen weten over WomenTalkTech, schroom dan niet om onze site te bezoeken. En wil je als vrouw meer spreken of ben je een bedrijf of organisatie die op zoek is naar een vrouwelijke spreker over een innovatie en/of digital technology onderwerp? Voel je welkom in onze community en plaats daar een gratis #callforspeakers.

Bedankt en hartelijke groeten,

Maartje Blijleven & Jessika Lynch

Gerelateerd

  • Dresscode voor een bruiloft: wat doe je aan?

  • Een enkeltje naar Mars? Laurel Kaye ziet het wel zitten!

  • Het is vandaag Wereldmenstruatiedag!

  • Vijf hacks om hakken comfortabeler te maken