Nieuwe voorstelling van Raymi Sambo: Mijn (Bij)Vrouw

Acteur, presentator en regisseur Raymi Sambo heeft een eigen theaterstuk gecreëerd. Mijn (Bij)Vrouw – lang leve polygamie is een liefdevolle zedenthriller en gaat over polygamie in de Caribische samenleving waar het hebben van een bijvrouw gebruikelijk is, terwijl er tegelijkertijd een taboe op rust.

Nederland is het enige land waar advertenties van ‘second love’ te zien zijn. Toch vinden wij het hebben van meerdere vrouwen abnormaal en veroordelen anderen, zoals Caribische mannen, die naast hun officiële echtgenote nog andere vrouwen hebben. Maar is het hebben van een bijvrouw echt zo vreemd? Is de bijvrouw in de Cariben wel zonder taboe? En zijn wij wel in staat om met meerdere mensen tegelijkertijd een liefdesverhouding te hebben, want is monogamie nature of nurture?

Sambo gebruikt voor Mijn (Bij)Vrouw een waargebeurd Nederlands verhaal waarin een onvruchtbare vrouw ontdekte dat haar echtgenoot er een tweede vrouw erop nahield. De minnares kreeg een kind van hem. De vrouw stelde aan haar man en zijn buitenvrouw voor om het kind te adopteren. Zo konden zij en haar man het gezinnetje vormen dat ze altijd hadden gewenst.

De voorstelling gaat 15 oktober in première in het Bijlmer Parktheater te Amsterdam.


Lees ook:

Gerelateerd

  • 5 redenen waarom knuffelen goed voor je is

  • Actie voor Nationale Coördinatie Geweld tegen Vrouwen

  • Vrouwen drinken steeds meer en dit is waarom

  • Charlotte Tilbury naar Bijenkorf Amsterdam