Moeder kankerpatiëntje massaal gesteund

Het zoontje van Nicole Boelen uit Zwolle, Aaron (4), lijdt aan leukemie. Vorige week plaatste Nicole een post op Facebook waarin ze liet weten dat ze een groep jongens had aangesproken op het feit dat ze constant met het woord ‘kanker’ scholden. De post is inmiddels meer dan 13.000 keer gedeeld. ,,Ik hoop dat ik voor wat bewustwording heb gezorgd.”

Nicole had niet verwacht dat mensen massaal haar bericht zouden delen en erop zouden reageren. ,,Ik had wel verwacht dat ik reacties uit mijn omgeving zou krijgen, maar dat mijn post meer dan 13.000 keer is gedeeld en zoveel impact zou hebben, had ik nooit verwacht. Blijkbaar herkennen veel mensen dit”, laat ze aan RTL Nieuws weten.

‘Kanker op’

Nicole was vorige week met haar dochter aan het zwemmen bij de Wythmenerplas toen ze een groepje jongens telkens het woord kanker hoorde zeggen. ,,Kanker op”, ,,houd je kankerbek”, ,,als je met dat kankerzand gooit sla ik je op je kankerkop”, zijn enkele kreten die voorbij kwamen.

Na een tijdje kon ze het gescheld niet langer aanhoren. Ze besloot om aan de jongens een foto van haar zoontje Aaron te laten zien die was genomen na een chemokuur. Aaron heeft Acute Myeloïde Leukemie (AML). ,,Dit ben ik op de foto en dit is mijn zoontje van vier”, zei Nicole tegen de jongens. ,,Hij heeft kanker en ligt nu in Groningen in het ziekenhuis en krijgt op dit moment chemo. Jij zegt zó vaak het woord kanker dat je niet meer weet wat het is. Ik laat jou dit zien omdat dit misschien indruk op je maakt. Als mijn moeder hier had gestaan, had ze staan huilen. Nogmaals ik ben niet boos maar leer hiervan, oké?” Vervolgens stonden de jongens met een mond vol tanden. ,,Ja, dat doe ik mevrouw, sorry….”

Nicole laat weten dat ze de jongens niet de les wilde lezen, maar ze vond wel dat ze er iets van moest zeggen. ,,Ik hoop dat ik ze een beetje bewustwording heb meegegeven. Dat is al heel wat.”

‘Veel positieve reacties’

Veel Facebookgebruikers steunen de actie van Nicole. ,,Veel mensen vertelden me dat ze het ook gedaan zouden hebben. Ik heb heel veel positieve reacties gekregen.” Niet iedereen reageerde echter positief op haar Facebookbericht. ,,Van mensen die zeggen dat ik niet met mijn dochter in een waterplas hoor te staan terwijl mijn andere kind doodziek is. Dat doet pijn.”

Nicole gaat door een zware tijd, maar kan ook genieten van de kleine dingen in het leven. ,,Soms is het zwaar. Je gaat door enorme dalen. Maar ik kan ook genieten van mooie momenten. Als de chemo aanslaat en we met het gezin in de tuin zitten bijvoorbeeld. Dan geniet ik en ben ik zo dankbaar.”

Gerelateerd

  • In ‘De wereld van mijn Dochter’ merkstrateeg bij de Rabobank, Marianne Bruijn, over financiële zelfredzaamheid van vrouwen.

  • Weet jij alles over de aarde?

  • Awareness: zo houd je je borsten gezond

  • Lottie Moss te zien in Bvlgari campagne 2017