Modeprijs voor een Koninklijke tas van start

De Joke Veeze Foundation organiseert voor de tweede keer een wedstrijd voor nieuw talent op het gebied van modevormgeving en modestyling. Dit jaar is het thema: ‘Ontwerp een Koninklijke tas’. De Joke Veeze Award 2016 zal worden uitgereikt aan de ontwerper van de meest verrassende tas en is een samenwerking met Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

De modeprijs is een initiatief van de Joke Veeze Foundation en kent een jaarlijks wisselende invulling: fotografie, styling, ontwerp of blogging. Dit jaar is de wedstrijd gericht op nieuw ontwerptalent, zoals studenten aan kunstacademies en recent afgestudeerden. De ontwerpwedstrijd wordt internationaal uitgezet.

Expositie

In Tassenmuseum Hendrikje zal een aparte expositie gehouden worden met de meest interessante ontwerpen van de wedstrijd, waaruit ook het publiek zijn favoriet kan kiezen. De tassen van de twee winnaars zullen in de vaste collectie van het museum worden opgenomen. De uiterlijke inzendtermijn is 29 augustus 2016.

Prijs

Aan de Joke Veeze Award 2016 is een hoofdprijs verbonden van € 5.000,- en een publieksprijs van € 2.000,-. De jury bestaat uit Sigrid Ivo (directeur Tassenmuseum Hendrikje), Sarah Bailey (senior accessories designer Karl Lagerfeld), Frans Ankoné (stylist), Martijn Nekoui (creatief directeur MOAM Amsterdam) en Cor Schrama (kunsthistoricus en voorzitter Joke Veeze Foundation).

Joke Veeze Foundation

Joke Veeze (1945-2013) was 25 jaar de bevlogen directeur van Akademie Vogue te Amsterdam. Na haar overlijden is in haar naam een stichting opgericht die ten doel heeft getalenteerde studenten op het gebied van modevormgeving en modestyling te ondersteunen. De Joke Veeze Foundation wil dit bereiken door jaarlijks onder meer een modeprijs en masterclass te organiseren.


Lees ook: