Meivakantie: leukste uitjes voor op een druilerige dag

Voor velen is de Meivakantie aangebroken; het perfecte moment om eropuit te gaan. Vanwege de slechte weersvooruitzichten zetten we de leukste activiteiten om op een druilerige dag te ondernemen op een rij; van een rollerdisco tot hetzelfde hapje eten als je favoriete Hollywood-acteur.

 • Perfecte uitstapje met vriendinnen

https://www.youtube.com/watch?v=9BDOOcIhfb0

Kom meer te weten over tassen in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. Het museum toont in een zeventiende-eeuws grachtenpand de ontwikkeling van de tas van de middeleeuwen tot nu. Verwacht historische stukken uit de vijftiende eeuw tot tassen van bekende merken. Maak je dagje helemaal compleet met een high tea in de zeventiende- en achttiende-eeuwse stijlkamers of in het restaurant van het museum.

 • Brunchen met Hollywood-acteurs

https://www.youtube.com/watch?v=EBGMJ2XpBI8

Beleef het kijken van een film nog intenser bij Cinema Culinair. Hier krijg je drankjes en gerechten voorgeschoteld die de personages in de getoonde film ook nuttigen. De speciale eetgelegenheid is een pop-up concept. Het eerste niet uitverkochte etentje is op 8 mei in Rotterdam. Tijdens het 5-gangenbrunch staat de film Toast op het programma. Verwacht retro-Engelse gerechten.

 • Swingen op rolschaatsen

Fotocredit: Quinn Dombrowski (CC BY-SA 2.0)
Fotocredit: Quinn Dombrowski (CC BY-SA 2.0)

Waag op 1 mei een dansje op rolschaatsen tijdens Skate Dance rollerdisco in Club Lite in Amsterdam. Voorafgaand aan de fuif, kun je een workshop volgen om vervolgens los te kunnen gaan op de rolschaatsen.

 • Vlinders en papegaaien spotten

Waan je in de tropen in de overdekte Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Bewonder rondfladderende vlinders, voer papegaaitjes, bekijk duizenden wilde- en zeldzame orchideeën, spot rondslingerende aapjes en steek een riviertje over waar koikarpers en schildpadden in leven.

 • Thee, thee en nog eens thee

Theefabriek-HQ-Wikimedia-Hardscarf-CC-BY-SA-3.0

Theefabriek | Fotocredit: Wikimedia Hardscarf (CC BY-SA 3.0

Theeliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Theefabriek in het Groningse Houwerzijl. Kom in het theemuseum dat gevestigd is in een voormalige kerk alles te weten over je favoriete warme drankje. Van het verbouwen van thee tot het werk in de theefabriek en van de rol van Nederland bij het verspreiden van thee over de wereld tot het toevoegen van een extra smaakje, zoals aardbei of kaneel. Daarnaast kun je bij de theeschenkerij kiezen uit de meest uitgebreide kaart ter wereld. Ook kun je in de theewinkel talloze theesoorten scoren voor thuis.

 • Ontspannen in oosterse sferen

Kom volledig tot rust in Spa Gouda. Het pand diende sinds 1922 als badhuis, maar sloot in de jaren zeventig haar deuren. Inmiddels vervult het gebouw weer haar oude functie. Geniet van de prachtige architectuur en ontspan onder meer in de Ottomaanse sauna, de Turkse stoomruimte en het Romeinse bad. Ook kun je in een bad vol met Garra Rufa-visjes gaan, de visje zorgen voor een natuurlijke peeling van je huid.

 • Dagje op stap met je kind

Wil je met je kind naar een pretpark, maar houdt het slechte weer je tegen? Dan is het overdekte pretpark KidZcity in Utrecht een aanrader. Kinderen kunnen onder meer in botsauto’s, lasergamen, in een draaimolen en een ritje maken in een safari-trein. Daarnaast is er voor jong en oud de familieglijbaan.

Lees ook:

Gerelateerd

 • Jamila Aanzi als vrouwenvertegenwoordiger naar de VN

 • De evolutie van de invloedrijkste blogger ter wereld

 • 7 geweldige wandelingen die je gemaakt moet hebben

 • Ik ging met vakantie zonder alcohol en nam mee: mijzelf in volle glorie!