Meisje (11) zwanger na verkrachting stiefvader

Een meisje uit Paraguay is na verkrachting op 10-jarige leeftijd door haar stiefvader zwanger geraakt. Ondanks het grote gevaar wat de zwangerschap met zich meebrengt krijgt het meisje geen toegang tot een abortus.

Op 21 april kwam het meisje samen met haar moeder bij het kinderziekenhuis in de hoofdstad van Paraguay. Ze bleek toen 21 weken zwanger te zijn. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en deskundigen zeggen dat de zwangerschap voor een meisje dat nog niet volgroeid is grote risico’s met zich meebrengt.

Op 28 april diende de moeder een officieel verzoek in bij het ziekenhuis waarin ze om een abortus vroeg. Het ziekenhuis lijkt niet te overwegen hieraan mee te werken: het meisje werd naar een opvanghuis voor jonge moeders gestuurd. Het meisje is in inmiddels 11 jaar geworden. Haar moeder zit vast vanwege aanklachten van medeplichtigheid aan het seksueel misbruik.

Amnesty International heeft een mail opgesteld, gericht aan de Paraguayaanse president. In de brief wordt gevraagd of de president met spoed de situatie wil bekijken, beoordelen en dan het meisje hulp wil verlenen. Iedereen kan de brief ondertekenen en versturen.

Stuur nu een mail naar de Paraguayaanse president.

Bron: Amnesty International

Gerelateerd

  • De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen zet zich in voor meer vrouwelijke leden

  • Dé fashioniconen uit de geschiedenis

  • Bol.com breidt assortiment uit met kleding

  • Musthave sneakers van SYOU voor de zomer