De opmerkelijkste quotes van beroemde mannen over de vrouw

Over vrouwen worden nog wel eens opmerkelijke uitspraken gedaan. Ook door beroemdheden. Wij hebben de zeven meest opvallende en soms bedenkelijke uitspraken van grote namen uit de geschiedenis op een rijtje gezet.

 1. James Joyce, Iers romanschrijver
  “Mannen worden beheerst door de lijnen van het intellect. Vrouwen door de rondingen van emotie.”
 2. Sigmund Freud in The Question of Lay Analysis
  “Het seksuele leven van de volwassen vrouwen is een ‘donker continent’ voor de psychologie.”
 3. Jean-Jacques Rousseau in Women, the Family and Freedom:
  “Het onderwijs voor vrouwen zou op mannen gericht moeten zijn. Om hen te behagen, om nuttig voor ze te zijn, om zich door hen te laten eren en liefhebben. Om hen te onderwijzen als ze jong zijn en voor ze te zorgen als ze ouder zijn, om hen te troosten, en om hun leven aangenaam te maken en lief voor ze te zijn – dat zijn ten allen tijde de plichten van vrouwen en die moeten hen vanaf jongs af aan worden bijgebracht.”
 4. Friedrich Nietzsche in The Will To Power.
  “En tenslotte de vrouw! Die helft van de mensheid is zwak, veranderlijk, ziekelijk. De wispelturige vrouw heeft een godsdienst van zwakte nodig, een die de zwakte verheerlijkt, die vernederd wordt door het goddelijk te noemen.”
 5. Plutarchus in Conjugal Precepts
  “Een vrouw mag, zou geen eigen gevoelens moeten hebben. Ze zou die van haar man moeten delen, zoals ernst en sport, zijn angsten en zijn lach.”
 6. Cato de Oudere in Livius’s History of Rome
  “De vrouw is een gewelddadig en ongecontroleerd dier. Het is zinloos om de teugels los te laten en dan te verwachten dat ze niet begint te schoppen. U moet haar strak in de teugels houden. Vrouwen willen totale vrijheid of liever gezegd, de totale licentie. Als je hen in staat stelt om volledige gelijkheid met mannen te bereiken, denk je dan dat ze het makkelijker hebben om te leven? Zodra zij gelijkheid hebben bereikt, willen ze u beheersen.”
 7. Napoleon in The Woman Within
  “De natuur heeft vrouwen bedacht om onze slaven te zijn. Ze zijn ons eigendom, wij zijn niet van hen. Ze behoren tot ons, net als een boom die vruchten afwerpt behoort tot een tuinman. Vrouwen zijn niets meer dan machines voor de productie van kinderen.”

Lees ook:

Gerelateerd

 • In de spotlight: Sofie Chanou van Lekker en Simpel

 • De mooiste outfits tijdens het Sportgala

 • Weet jij alles over de aarde?

 • Succesvol onderhandelen over salaris: 10 tips voor vrouwen om hun waarde om te zetten in geld