De leukste restaurants voor vegetariërs

Op de meeste menukaarten prijken verschillende soorten vlees en vis, maar de keus voor vegetariërs is vaak beperkt. Bij onderstaande restaurants kunnen zij echter hun hart ophalen.

Betty’s in Amsterdam

Laat je je graag verrassen? Dan is Betty’s in Amsterdam een aanrader. Hier krijg je een vegetarisch driegangenmenu. Het is voor gasten een verrassing wat ze als voor- en hoofdgerecht voorgeschoteld krijgen. Wat wel bekend is, is dat deze gangen bestaan uit allemaal kleine hapjes. Als toetje kunnen gasten kiezen uit verschillende zelfgemaakte taarten.

Herberg de Kop van ’t Land in Dordrecht

Herberg de Kop van ’t Land is het ideale restaurant als je een fiets- of wandeltocht wilt combineren met lekker vegetarisch eten. De eetgelegenheid grenst aan het Nationaal Park De Biesbosch, het kanaal de Nieuwe Merwede en polders. De chefkok van het restaurant, Gijs Kemmeren, kookt zonder vis en vlees en houdt van pure en organische producten. Kiezen zit er bij de eetgelegenheid niet in: iedere week wordt er een ander verrassingsmenu geserveerd.

 

Gare du Nord
Gare du Nord

Gare du Nord in Rotterdam

Gare du Nord is uniek te noemen: het is gevestigd in een trein en alle gerechten worden bereid met lokale, seizoensgebonden en biologische ingrediënten. Een extra reden om een hapje te gaan eten bij de eetgelegenheid, is dat je als klant de sociale programma’s van het restaurant steunt; ze laten kinderen kennismaken met koken en verbouwen van eigen voedsel.

Dophert in Amsterdam

Voor de veganisten onder ons is Dophert in Amsterdam, waar alles zelf gemaakt wordt, een aanrader. Als ontbijt biedt het restaurant onder meer verse zuurdesemboterhammen en granola aan en als lunch een torenhoge club sandwich, frisse salade en DopHert Burger. Daarnaast kun je er drie avonden per week terecht voor een uitgebreid driegangendiner. Eet je liever thuis of onderweg? Nagenoeg alles wat op de menukaart van het restaurant prijkt, is ook mee te nemen.

Meneer Smakers in Utrecht

Ben je gek op de smaak van hamburgers, maar wil je geen vlees eten? Bij Meneer Smakers kun je terecht voor de lekkerste vegetarische en veganistisch burgers. Zo staat er een burger gemaakt van witte lupine bonen en een variant met geitenkaas op het menu.

Gerelateerd

  • Igone de Jongh kijkt uit naar haar nieuwe voorstelling: ‘‘Ik ben op een punt in mijn leven dat ik mag doen wat ik wil’’

  • Anna Nooshin ontwerpt eigen collectie voor Hunkemöller

  • Marije van der Made Dit gebeurt er als YouTube YouTuber

    In de spotlight: YouTuber Marije van der Made (kanaal Dit gebeurt er als)

  • Zenuwen bij het spreken? Gebruik deze tips!