IKEA: Keuken van de toekomst

Afval scheiden en anti voedselverspilling staan centraal in de nieuwe keuken van de toekomst.

IKEA gaf IDEO London de opdracht de keuken te ontwerpen en te realiseren. Studenten van universiteiten uit Lund en Eindhoven deden onderzoek naar het ‘keukengedrag’ van mensen. De nieuwe keuken is aangepast op een zuinigere levensstijl.

Zo belanden losse tomaten nu vaak nog in de prullenbak, omdat er bijvoorbeeld net een of twee zijn overgebleven na het maken van verse tomatensoep. In de keuken van 2025 hoeft dat niet meer. De tomaat leg je op het aanrechtblad en de keuken laat je recepten zien die passen bij de tomaat. Dit werkt uiteraard ook met andere ingrediënten.

Zie meer van de keuken door onze fotoserie te bekijken.

De keuken wordt momenteel tentoongesteld

Lees ook:

Gerelateerd

  • Zo is het om dyslexie te hebben

  • In de spotlight: voorzitter Landelijk Expertisecentrum Sterven Ineke Visser

  • Klimaatdepressie? Je hebt meer invloed dan je denkt!

  • In de spotlight: aardwetenschapper Mathilde Hagens