Inspiratie voor een nieuwe badkamer

We geven onze badkamer steeds meer aandacht. Het is een plek dat een verlengstuk is geworden van onze eigen identiteit, waarbij ontspanning, lekker bijkomen en ons even terugtrekken de focus hebben. Maar hoe richten we onze badkamer anno 2017 in? We zijn op onderzoek uitgegaan en hebben ter inspiratie een aantal trends voor in de badkamer op een rijtje gezet.

Voor de badkamer zijn onder andere thema’s als individualisering, ontspanning en gezondheid momenteel bepalend bij de inrichting. Gezondheid en welzijn zijn inmiddels uitgegroeid tot belangrijke elementen van een zinvol leven. De badkamer is een ruimte die ons ondersteunt in de optimalisering van onze fysieke en mentale vitaliteit. We willen het leven en daarmee ook onze badkamer zo aantrekkelijk, aangenaam, gezond en plezierig mogelijk inrichten.

Maar wat heb je nodig om je badkamer om te toveren tot een spa aan huis? Dit zijn de nieuwste trends op het gebied van kleuren, materialen, badkamermeubels en tegels:

  • De natuur in huis

Natuurlijke een aardse kleuren zijn helemaal hip. Naast kleur is het gebruik van natuurlijke materialen zoals onbewerkt steen, ‘old wood’ en klei perfect voor de badkamer. Ze geven je het gevoel dat je je in de natuur waant.

  • Groot, groter, groots

Het aanbod van tegels verandert voortdurend, maar de grootste badkamertrend van 2017 is toch wel het gebruik van grote tegels. Of het nu voor de vloer is of de wand: een grote maat tegel creëert rust en ruimte, doordat het voegwerk tot het minimum wordt beperkt. Tegels zijn er in allerlei kleuren en dessins. Denk bijvoorbeeld aan tegels van natuursteen of (imitatie)marmer, maar ook tegels met een betonlook of houtlook behoren tot de mogelijkheden.

  • Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Op het gebied van spiegels is er tegenwoordig veel mogelijk. Wat dacht je van een badkamerspiegel met verlichting, een ingebouwde radio of een digitale klok? Nooit meer te laat komen dus, terwijl je onder het tandenpoetsen naar je favoriete muziek luistert via je badkamerspiegel.

  • Een kraan waar geen hand voor nodig is

Een kraan opendraaien behoort anno 2017 tot de verleden tijd. Een kraan die reageert op je bewegingen zijn niet alleen hip, maar ook duurzaam. Waterverspilling wordt hiermee tot het minimum beperkt, aangezien de kraan alleen gaat lopen als je handen onder de kraan zijn.

  • Een toilet waar je u tegen zegt

Een designtoilet zonder spoelrand wint steeds meer aan populariteit. Het grote voordeel van zo’n toilet is dat er geen vuil onder de rand gaat zitten, waardoor de toilet hygiënischer is. Daarnaast ziet een ‘rimless’ toilet er ook strak uit. Precies wat een badkamer anno 2017 nodig heeft.

Gerelateerd

  • Vrouw laat zich door vijf grote cosmeticamerken een make-over geven

  • Dit verdienen fashionbloggers die tot de top behoren met Instagram

  • Elise van der Horst over de haaranalyse van Reset Yourself

  • Deze hapjes voor Halloween maak je in een handomdraai