In de spotlight: Blonde Zusjes

De zussen Debbie en Lieke van Lijssel hebben samen een webshop met babykleding onder de naam Blonde Zusjes. ‘’Eerst zeiden we dat we blij zouden zijn als we 1 broekje in de maand gingen verkopen. Nu bijna een jaar later zitten we boven de 500 bestellingen en komt er elke dag wel een bestelling binnen’’.

Debbie en Lieke zijn begonnen met hun webshop toen Debbie wist dat ze zwanger was. Tijdens het shoppen voor de baby kwamen ze erachter dat ze niet veel leuke babykleding konden vinden. ‘’Veel saaie witte pakjes of juist kleurrijke shirtjes met froezeltjes, printjes en glitters. Dat ging hem niet worden. Dan maar zelf naar de stoffenwinkel en we vroegen of ons mam zo lief wilde zijn om wat broekjes te naaien,’’ vertelt Lieke. ‘’Op een zondag toen wij bij elkaar zaten hadden we het er weer eens over om een webshop te beginnen. Iets wat we al heel lang wilden, maar omdat we allebei een baan hadden zijn we er nooit aan begonnen. Misschien was het wel wat om een webshop te beginnen met alleen maar babymaatjes voor de allerkleinsten. Uit eigen ervaring bleek dus dat het echt heel lastig is om aan hippe, stoere, moderne kleertjes in maatje 50/56 te komen. Hier hebben we nog wat op door gepraat en Lieke kwam met het idee om een Instagram account aan te maken. Zo zijn we van de eerste kleertjes van foto’s gaan schieten en leuke setjes gaan combineren en hebben we deze online gegooid op het Instagram account van Blonde Zusjes,’’ vult Debbie aan. De reacties waren positief en zo werd Blonde Zusjes geboren.

Onderscheiden

Debbie en Lieke onderscheiden hun kleding door zich te richten op de allerkleinsten; vanaf de geboorte tot 1,5 jaar. Daarnaast maken ze alles zelf met de hand op hun zolderkamertje. ‘’Doordat onze items handgemaakt zijn is elk stukje uniek en besteden wij veel aandacht aan de afwerking. We gebruiken daarnaast fijne, zachte stofjes zodat de kleintjes hier lekker in kunnen bewegen en geen last hebben van ritjes of knoopjes waar ze op liggen. Doordat wij alles zelf doen (van het kopen van de stofjes, maken van de patronen, inpakken van bestellingen, foto’s maken voor de website, orders sorteren tot de mails beantwoorden) vinden wij het belangrijk dat we goede contacten hebben met onze klanten,’’ vertellen de zussen. ‘’Wat ook nog een groot voordeel is van alles zelf maken, is dat wij niet ‘vast zitten’ aan een collectie. Wij kopen niet super groot in zodat wij regelmatig kunnen wisselen van stofjes. Loopt een stofje helemaal niet goed, dan gaat hij er weer uit en een item wat juist weer heel goed loopt kunnen we wat langer in de webshop houden. Ook kunnen we daardoor lekker experimenteren met modelletjes. Wij proberen met de trends mee te gaan die er zijn voor de volwassenen. Zo is nu de oversized look helemaal hip, bijvoorbeeld de langere truien tot over de knieën. Die hebben wij dus ook voor de kleintjes gemaakt. Zo kunnen mama en dochter allebei een super hippe, stoere outfit aan.’’

Nog meer zien over Blonde Zusjes? Bekijk de video hier.

Gerelateerd

  • Illustrator beschuldigt Zara van plagiaat

  • “Moeders productiever dan kinderloze collega’s”

  • Hier vind je eerlijke fair trade kleding

  • Zonnige landen om tijdens de winter te bezoeken