HealthyWoman doet wetenschappelijk onderzoek over de overgang met Amsterdam UMC

Vrouwen in de overgang hebben vaak last van veel voorkomende klachten, zoals opvliegers en nachtelijk zweten. Samen met minder bekende klachten, zoals somberheid en vermoeidheid, kunnen deze het functioneren op de werkvloer negatief beïnvloeden. In de overgang neemt ook de kans op hart- en vaatziekten sterk toe.

ProudWoman, een onderdeel van HealthyWoman, ondersteunt vrouwen in de overgang met hun ‘work-life‘- pakket door uitleg en advies over de overgang, voeding, risicofactoren, een health-check, coaching en fysieke training. ProudWoman heeft als doel het pakket beter aan te laten sluiten bij de behoeften van vrouwen in lagere sociaal-economische posities (SEP) en met diverse culturele achtergronden. Vrouwen met een lagere SEP positie vormen een kwetsbare groep ten aanzien van gezondheidsproblemen door de overgang en de gevolgen voor het werk.  Samen met vrouwen die werken bij het facilitair bedrijf van een groot ziekenhuis gaan we het pakket invoeren en passen het zoveel mogelijk aan hun wensen aan.

Samen met het Amsterdam UMC wordt er momenteel wetenschappelijk onderzoek gedaan, waarbij er gemeten wordt of voldoende vrouwen meedoen en of het pakket hen iets oplevert. De health-checks leveren daarnaast unieke kennis op over hart- en vaatziekten en de risico’s binnen deze doelgroep.

Wil je meer weten over dit onderzoek? Klik dan hier.

Gerelateerd

  • “Zelfs de meest gezellige teams komen niet vooruit met elkaar”

  • Deze vrouwen ontsnapten aan IS

  • In de spotlight: voorzitter Landelijk Expertisecentrum Sterven Ineke Visser

  • Familierechtadvocaat en mediator Sarah Köller