Geniet vol van de kerst en sluit gezond af met een detox

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent voor velen van ons: je lekker te buiten gaan aan eten en drinken. Na de kerstdagen wachten we echter vaak tot het nieuwe jaar, totdat we met onze goede én gezonde voornemens van start gaan. Maar waarom wachten tot 1 januari, als je ook herboren het nieuwe jaar in kunt gaan? Om dit te bereiken zweren talloze beroemdheden bij een detox, maar wat is detoxen nou eigenlijk?

De trend uit Amerika en Canada lijkt ook steeds meer in Nederland omarmd te worden. Zo geloven niet alleen talloze celebrities, waaronder Demi Moore, Beyonce en Gwyneth Paltrow, er heilig in, maar ook onze eigen Doutzen Kroes, Rens Kroes, Angela Schijf en Carolien Spoor. Maar wat is detoxen nou eigenlijk? Detoxen is een manier om je lichaam te ontgiften, waarbij je de organen in je lichaam reinigt door middel van een dieet, massage, supplementen of een spoeling. Ook vasten is een manier van detoxen, waarbij je voor bepaalde tijd alleen maar sappen drinkt of bepaald eten even laat staan.

Velen geven aan zich na een detoxkuur lekkerder in hun vel te zitten dan ooit tevoren. Zo vertelde YouTuber en vlogger Mascha Feoktistova eerder in een filmpje dat ze jaarlijks wil detoxen: “Het een prettig idee dat ik mijn lichaam jaarlijks reinig en dat ik me helderder voel.”

Detoxen kan ook eenvoudig

Ingewikkelde recepten, voedingsmiddelen links laten liggen, sapjes brouwen, detoxen kan veel tijd en energie vergen, waardoor het een enorme stap kan zijn om er aan te beginnen, ook al is de wens er wel. Een tip kan dan zijn om een kuur te doen met capsules, waarbij je wel gewoon mag eten; het is uiteraard wel aan te raden om die lonkende oliebol even links te laten liggen. Neem bijvoorbeeld de detox van Renewlife, te koop via GezondMooiSlank, die inmiddels in Amerika en Canada op nummer één staat. Een kuur van twee weken, waarbij je elke ochtend en avond twee capsules moet slikken, die zowel de lever als de darmfunctie ondersteunt. Deze voedingssupplementen bestaan voor honderd procent uit plantaardige ingrediënten. Het is wel belangrijk dat je tijdens de kuur veel water drinkt en voldoende vezelrijk eten binnen krijgt. Bewegen en voldoende slaap erbij, en voor je het weet, ga je fris en fruitig het nieuwe jaar in.

Zoals hierboven is beschreven, zijn menig bekende Nederlanders fan van detoxen, maar in hoeverre heeft onze eigen rich and famous deze trend al overgenomen? We vroegen het aan bezoekers van de bekende Business Day van het evenement Masters of LXRY:

Winnen

Wil je zelf een keer de proef op de som nemen? Wij geven via onze Facebookpagina 5 detox-pakketten van Renewlife weg. De zogenoemde ‘First Cleanse’ is speciaal voor beginners.

Gerelateerd

  • Dj Sophie Francis (17): de vrouwelijke Martin Garrix

  • Heftig! De geestelijke gezondheidszorg in India

  • Het leven van modekoningin Anna Wintour

  • Waan je in de wereld van Hepburn en Givenchy