Drie YouTubers die taboes bespreekbaar maken in hun video’s

In Westerse landen zijn veel onderwerpen bespreekbaar en we hebben genoeg informatie tot onze beschikking. Toch zijn er altijd dingen waar een taboe op rust. Wat dacht je bijvoorbeeld van vrouwen die hun gezicht scheren? Deze drie vrouwelijke YouTubers maken ongemakkelijke onderwerpen bespreekbaar.

Shalom Blac

Visagist en beauty vlogger Shalom Nchom plaatst video’s onder de naam Shalom Blac. Naast alle make-up tutorials die ze hier deelt praat ze ook over haar brandwonden die ze vroeger heeft opgelopen tijdens een ongeluk. Ze heeft zelf een video waarin ze de kracht van make-up laat zien. In de video ‘POWER OF MAKEUP COLLAB WITH | YUNNIEROSE’ maakt ze de ene helft van haar gezicht wel op en de andere helft niet, om het effect van make-up te laten zien.

Serena Verbon

Serena Verbon van BeautyLabNL heeft een video gemaakt waarin ze toegeeft dat ze haar gezicht scheert. Voor mannen is dit de normaalste zaak van de wereld, maar vrouwen worden gewaarschuwd dit nooit te doen. Je zou stoppels kunnen krijgen en de haartjes groeien dikker terug. Verbon vertelt in deze video openhartig over haar ervaringen.

FemmeHead

Victoria beheert het YouTube kanaal FemmeHead. Hier bespreekt ze gevoelige onderwerpen. Ze vertelt waarom ze een hekel aan medicijnen heeft, wat ze doet tegen menstruatiekrampen en uit haar mening over lichaamshaar. Een van haar bekendste video’s is de ‘Cleaning and Detoxing Your Vagina’ video.


Lees ook:

Gerelateerd

  • De perfecte zonnebril voor jouw vorm gezicht

  • Rommelige kamer Amerikaanse tiener lijdt tot een pijnlijk ongeluk

  • Boer Zoekt Vrouw: dit zijn de mannen die op zoek gaan naar een liefde

  • Opvliegers in de Sneeuw: wervelwind van hilarische en herkenbare scènes