Dit geef je uit en bespaar je vandaag tijdens schrikkeldag

Vandaag is het 29 februari en dat betekent dat het dit jaar schrikkeljaar is. Februari telt dan namelijk 29 dagen in plaats van 28 dagen. Dit is in het leven geroepen, omdat de seizoenen anders niet meer kloppen. Niets bijzonders, maar het Internationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft berekend hoeveel we op deze dag extra uitgeven en besparen.

Volgens Nibud geeft een gemiddeld gezin met twee kinderen en een netto inkomen van 3.000 euro per maand op 29 februari zo’n 60 euro extra uit. Onder andere aan boodschappen, elektriciteit en water en de afschrijvingskosten voor inventaris, kleding en onderhoud. Een alleenstaande met een netto maandinkomen van 2.000 euro geeft ongeveer 36 euro uit.

Gratis

Naast dat we extra geld uitgeven zijn er op schrikkeldag ook dingen ‘gratis’. Zo kan er onder andere een dag voor niks worden gewoond, hebben we geen vaste lasten van de auto, kun je een extra dag tv kijken en ben je gratis verzekerd. Alles bij elkaar levert ruim 47 euro winst op. Alleenstaande hebben zo’n 33 euro voordeel.

Extra salaris

Levert dit ook extra salaris op? Dat ligt eraan. Mensen in loondienst werken een dag meer, maar zien daar qua inkomsten niets van terug. Mensen in loondienst of met een uitkering krijgen hun inkomen namelijk per maand, ongeacht het aantal dagen dat die maand telt. Voor zelfstandige ondernemers geldt dat niet.


 

Lees ook:

Gerelateerd

  • Creëer je eigen virtuele mode-item

  • De leukste uitjes in de herfstvakantie: van München verkennen tot betoverd worden door duizenden lichtjes

  • In ‘De wereld van mijn Dochter’ merkstrateeg bij de Rabobank, Marianne Bruijn, over financiële zelfredzaamheid van vrouwen.

  • Renew the book!