Dé tuinmeubeltrends van 2017

Met de lente voor de deur steken veel Nederlanders de handen uit de mouwen om hun tuin er fenomenaal uit te laten zien. Naast planten en bloemen, kunnen tuinmeubels veel doen voor je tuin. We zetten de tuinmeubeltrends van 2017 op een rij.

Beklede loungesets

Waarom alleen maar comfortabele meubels binnenhuis plaatsen als het ook buiten kan? Dit jaar zijn loungesets die volledig bekleed zijn met stof helemaal je van het. Deze trend is ook op te merken aan de nieuwste tuinmeubelen die op de markt zijn gekomen. Naast dat het comfort je naar buiten lokt, zien beklede loungesets er verzorgd, luxe en knus uit; het is net alsof je buiten in een huiskamer zit.

Overkappingen

Inhakend op de vorige tuinmeubeltrend: steeds vaker worden overkappingen en veranda’s in tuinen gesignaleerd. Dit geeft nog meer het gevoel van een buitenhuiskamer. En geen overbodige luxe: als het regent, waar je in ons kikkerlandje op kunt rekenen, hoef je niet meteen naar binnen te vluchten.

Uitgesproken designs

Dat in een tuin niet meer standaard een plastic tuinset met oubollige kussens staat, is hierboven al te lezen. Ook de volgende trend bewijst dat maar weer: tuinmeubelen anno 2017 mogen een uitgesproken design hebben. Strakke lijnen, opmerkelijke materialen, vormen die niet voor de hand liggen en zwevende armleuningen, niets is te gek. Zo voldoet onderstaande stoel van outdoor living mall Fonteyn helemaal aan de huidige trends; zie het als een kunstwerk in je tuin.

Felle kleuren

Welke kleur tuinkussens en accessoires moet je aanschaffen als je je tuin wilt inrichten volgens de laatste tuinmeubeltrends? Donkerblauw, grijs en vooral geel. Dit jaar maken pastelkleuren plaats voor fellere kleuren. Dat wordt een fleurige tuin.

Op en top gemak

Werken, naar school gaan, oppassen op de kinderen, talloze sociale verplichtingen; vandaag de dag lijkt iedereen het druk te hebben. Er is daarom behoefte aan gemak wat betreft de tuin. Tuinmeubelen die weinig onderhoud nodig hebben, zijn dan ook populair. Denk aan een brandhoutopslag van cortenstaal, zitjes van kunststof, kussens met een waterafstotende coating en een hardhouten schutting.

Gashaard

Het aanbreken van de lente en zomer is in Nederland geen garantie voor warm weer. Als je toch graag buiten bent, is een gashaard voor buiten geen overbodige luxe. Daarnaast zorgt het voor het huiselijke en knusse gevoel dat in eerdere tuinmeubeltrends al is terugkomen.

Gerelateerd

  • Trend: ‘Nederlanders kopen nu al massaal zomerkleding’

  • 5x de lekkerste kerstkookboeken

  • Nancy Poleon: ‘Je kan veel meer dan je denkt’

  • Zara bedenkt oplossing voor lange rijen