Clinton: “Jonge meisjes, jaag je dromen na”

Hillary Clinton gaf woensdagavond Nederlandse tijd haar ‘verliezerstoespraak’. Tijdens haar speech feliciteerde ze Donald Trump en sprak ze jonge meisjes en vrouwen toe.

Clinton stak in haar speech niet onder stoelen of banken dat ze enorm teleurgesteld is in de uitslag: “Ik weet hoe teleurgesteld jullie zijn; dat ben ik ook. En met ons tientallen miljoenen Amerikanen wier dromen van deze inspanning afhingen. Dit is pijnlijk, en dat zal het nog wel een poos blijven.” Ondanks dat ze allesbehalve gewild had dat Trump president zou worden, wenst ze hem het beste toe: “Ik hoop dat hij een succesvolle president zal worden voor alle Amerikanen.”

Daarnaast laat ze weten dat ze zich met liefde heeft ingezet voor de vrouwen die in haar geloofden: “Alle vrouwen, met name jonge vrouwen, die geloofden in deze campagne en in mij: ik wil dat jullie weten dat niets me trotser heeft gemaakt dan voor jullie te strijden. Het laatste glazen plafond hebben we niet kunnen breken. Maar ooit zal iemand het doen en hopelijk sneller dan we nu denken.”

Haar speech sloot ze af met bemoedigende woorden voor jonge meisjes: “En aan alle kleine meisjes die nu kijken: twijfel er nooit aan dat je waardevol en krachtig bent en dat je elke kans verdient om je dromen na te jagen en waar te maken.”

Bekijk en beluister hieronder de volledige speech van Clinton:

Gerelateerd

  • Vrouw ontdekt rat in naad van jurk Zara

  • De leukste zwijmelfilms voor een knuffelige valentijn

  • Kate Middleton’s eerste fotoshoot voor de Britse Vogue

  • In de spotlight: Sandra van de Kamp van Balance Personal Training