Bucket list materiaal: Son Doòng Grot in Vietnam

Iedereen heeft reisdromen. De een wil graag nog een keer naar Parijs met zijn/haar geliefde, de ander droomt stiekem van Disneyworld in Florida of de parelwitte stranden van de Seychellen. Hierbij nog iets om toe te voegen aan je reis bucket list: de grootste (en pas recent voor het publiek geopende) grot ter wereld, in Vietnam.

De Son Doòng Grot in het Vietnamese Nationale Park Phong Nha-Ke Bang heeft ruimte voor een flatgebouw van veertig verdiepingen. In de grot zijn zowel een jungle als een rivier te vinden.

Son Doòng betekent “berg-rivier-grot”. De grot was lange tijd onontdekt, tot deze in 1991 gevonden werd door een lokale boer. Met het ontdekken en bezichtigen van de grot werd echter gewacht tot 2009, toen experts van de British Cave Research Association de grot hebben onderzocht.

De grootste ruimte binnen de grot is meer dan 5 kilometer lang, 200 meter hoog en 150 meter breed. Sommige van de grootst bekende stalagmieten ter wereld bevinden zich in de grot, deze zijn tot zo’n 70 meter hoog. Ook zijn er grotparels ter grootte van basketballen gevonden.

Kan je ook niet wachten om de grot te bezoeken? Dat wordt wel even sparen: een tour kost $3000 per persoon.

 

Bron: Wikipedia

 

Gerelateerd

  • Thomas Romain maakt 3D ontwerpen van de tekeningen van zijn zoontje

  • Wendeline Sassen

  • Meest hilarische cartoons voor vrouwen van Adrienne Hedger

  • Beledigend Zara-shirtje uit de collectie gehaald