Wat betekent Trumps overwinning voor vrouwen in Amerika?

Donald Trump won woensdag, voor velen onverwachts, de Amerikaanse verkiezingen. Veel vrouwen zijn hier allesbehalve blij mee, onder meer vanwege zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. Maar wat gaat zijn overwinning daadwerkelijk betekenen voor vrouwen die in Amerika wonen?

Bekijk hieronder Trumps standpunt over kwesties die vrouwen aangaan; uiteraard zal de tijd het leren wat Trumps presidentschap daadwerkelijk zal betekenen voor vrouwen:

Abortus

Trump wil dat abortus verboden wordt. De ingreep mag alleen gebeuren als er sprake is geweest van verkrachting, incest en wanneer het leven van de moeder in gevaar is.

Kinderopvang

Bij de opvang van kinderen hoeft de overheid volgens Trump geen rol te spelen, dit kan prima geregeld worden door privébedrijven. Wel stelde hij op een later moment voor om kinderverzorging vrij te stellen van belastingen.

Zwangerschapsverlof

Trump is van mening dat vrouwen zes weken betaald zwangerschapsverlof moeten krijgen. Als een werkgever niet uitbetaald, moet de overheid haar steentje bijdragen. Mannen krijgen wat hem betreft daarentegen geen enkele dag vrij.

Loonkloof

Trump heeft nooit gesproken over politieke acties om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten, hij ontkende in eerste instantie zelfs dat er op dit gebied verschillen zijn tussen beide geslachten.

Bron: HLN.BE

Gerelateerd

  • Impact van overgang en levensstijl op het vrouwenhart

  • Jan Taminiau ontwerpt comforttasjes voor KLM

  • Met deze kledingstukken heb je succes op de werkvloer

  • Koop je cadeautjes voor Sinterklaas en kerst op Cyber Monday