Backstage bij Claes Iversen

 

Terwijl alle bezoekers van FashionWeek rustig aan een wijntje nippen en sashimi eten, gaat het er backstage een stuk heftiger aan toe. De redactie mocht gluren achter de schermen van Claes Iversen en alle hectiek van dichtbij meemaken.

Alles moet snel; de make-up en het haar van de modellen moet worden gedaan. Daarna worden ze aangekleed en bij sommige kledingstukken moeten nog de puntjes op de i worden gezet. Als model kun je maar beter niet preuts zijn; alle modellen staan zich namelijk poedelnaakt om te kleden terwijl er tientallen fotograferen kiekjes aan het nemen zijn. ‘’Niet zo paniekerig kijken als jullie het podium op moeten hoor,’’ waarschuwt iemand backstage tegen de modellen. Een ander roept: ‘’Sneller meiden, sneller!’’ Als alle modellen in hun eerste outfit zijn gehesen, worden ze in een rijtje gezet. De make-up wordt bijgewerkt, er wordt hier en daar nog wat recht getrokken en daarna mogen ze het podium op. De show bestaat uit twee collecties, dat betekent dat de modellen razendsnel moeten omwisselen van outfit als ze terugkomen van hun loopje. De tweede collectie is een prachtige lijn met jurken. De meisjes worden in hun kleding gehesen en meteen weer het podium opgegooid. ‘’Go, go, go.’’ Als de show na een halfuur is afgelopen haalt iedereen opgelucht adem en vallen ze elkaar in de armen. Alles ging op tijd, niemand is gestruikeld en het publiek was gek op de collectie.

Een van de modellen die meeloopt, is Alex Neijnens (24). Ze is een halfjaar geleden gescout en FashionWeek is haar eerste show. ‘’Ik vind het echt te gek om te mogen doen. De opbouw was heel erg mooi, bijna magisch.’’ Ondanks dat het Alex’ eerste show was, voelde ze helemaal geen zenuwen. ‘’Ik vond het helemaal niet spannend. Ik voelde me lekker en comfortabel. Het hielp ook mee dat ik een paar mensen kende die meeliepen in de show.’’

Alex Neijnens
Alex Reijnens

Bekijk de backstage foto’s hieronder:

IMG_1300 IMG_1358 IMG_1365 IMG_1368IMG_1349

IMG_1284 IMG_1308 IMG_1324 IMG_1380IMG_1381Fashionweek

Gerelateerd

  • Chantal Janzen: “Je hoort monogaam te zijn in een relatie”

  • De leukste culinaire uitjes in november

  • Tips voor bikini’s en badpakken voor ieder figuur

  • Zo zien auto’s eruit als kinderen ze ontwerpen