Atlete Dafne Schippers wint de Vrouw in de Media Award 2016

Dafne Schippers, atlete en wereldkampioen tweehonderd meter sprint, is bekroond tot winnares van de Vrouw in de Media Award 2016. De sportieve dame heeft zich het afgelopen jaar het best in de media geprofileerd en ontving dus de meeste stemmen.

De Vrouw in de Media Award. Wat wil dit zeggen? De organisatoren van deze award willen vrouwelijke experts en rolmodellen meer onder de media aandacht brengen; dit gebeurt namelijk nog te weinig in vergelijking met de mannen.

Bijna negentien duizend mensen hebben hun stem uitgebracht, waarvan 24 procent op Dafne Schippers. Dit grotendeels vanwege haar enorme sportprestaties in het afgelopen jaar. De stemmers zien haar als de meest aansprekende vrouwelijke sporter en als iemand die altijd positief omgaat met de media. Kortom: de sportieve dame heeft zich het afgelopen jaar het best in de media geprofileerd. Klasse!

Schippers is ontzettend blij met de prijs, zo liet zij vanuit Zuid-Afrika weten: ‘’Ik ben heel blij met deze prijs. Als ik de vrouwen zie staan in dit rijtje genomineerden, maar ook van de eerdere winnaressen, zijn het stuk voor stuk slimme en krachtige vrouwen. Ze betekenen echt iets op hun gebied en kunnen dit via de media goed uitdragen, dus ik vind het een hele eer dat ik deze prijs dan heb gewonnen. Wat een mooie erkenning!”

Een veelgehoorde verklaring voor het gebrek aan vrouwen in de media is omdat ze nu eenmaal minder vaak hoge functies dragen. Say what? Het zijn juíst de vrouwen die het voortouw nemen in beroepen zoals onder andere arts, psycholoog, advocaat en econoom. Ondanks dat komen ze niet vaak in de media, licht Janneke van Heugten toe, medeorganisator en eigenaar van Mediaplatform Vaker in de Media. “Het is belangrijk dat meer vrouwen als expert en rolmodel in beeld komen. Alleen al omdat de aanwezigheid van rolmodellen in de media een grote invloed op het toekomstperspectief van jonge vrouwen heeft. Wat ons via de media bereikt, beïnvloedt hoe wij onszelf en anderen zien”, zegt Van Heugten.

Gerelateerd

  • Lingeriewinkel combineert op unieke wijze on- en offline winkelen

  • Uber: 1 miljoen vrouwelijke taxichauffeurs

  • Familierechtadvocaat en mediator Sarah Köller

  • Verlamde Nederlandse ALS-patiënte kan communiceren dankzij hersenimplantaat