De 7 beste plekken voor een high tea in ons land

Ben je een theeleut en houd je van taartjes, scones en quiches? Dan is een high tea vermoedelijk iets voor jou. Bij talloze eetgelegenheden in Nederland kun je hiervoor terecht, maar sommige plekjes daarvan springen er tussenuit. Bekijk ze hieronder.

Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam

Het ideale uitstapje voor modeliefhebbers: Tassenmuseum Hendrikje. Het museum toont de ontwikkeling van de tas van de Middeleeuwen tot nu. Maar je kunt er ook genieten van een zogenoemde Fashion high tea. Verwacht onder meer een Chanel 2.55 vanillecake met marsepein en een Moschino bonbon met passievruchtvulling.

Theefabriek in Houwerzijl

Theeliefhebbers kunnen in het Groningse Houwerzijl het enige theemuseum van Nederland bezoeken. Daarnaast is er een theeschenkerij met mogelijk wel de meest uitgebreide theekaart ter wereld. De Theefabriek serveert ook bijpassende hapjes, zoals warme scones en rijkbelegde sandwiches.

Brasserie Euromast in Rotterdam
Brasserie Euromast in Rotterdam

Brasserie Euromast in Rotterdam

Geniet onder het genot van thee en de lekkerste zoete en hartige hapjes op 96 meter hoogte van de skyline van de Maasstad.

Yoghurt Barn, op meerdere plekken gevestigd

Houd je van yoghurt? Tijdens een high tea bij de Yoghurt Barn maak je kennis met verschillende soorten yoghurt en krijg je als toetje frozen yoghurt. Voor deze high tea kun je terecht in Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Den Bosch en Den Haag.

Hotel New York in Rotterdam
Hotel New York in Rotterdam

Hotel New York in Rotterdam

Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn, waar vroeger duizenden landverhuizers vertrokken naar Noord-Amerika. De nostalgie is nog overal aanwezig in het gebouw waar ook een afternoon tea wordt aangeboden. Je kunt er genieten van thee, diverse soorten taart, chocolade, sandwiches en scones met jam en clotted cream.

Lucy-Inn in Eesergroen

In hotel-restaurant Lucy’s Inn in de provincie Drenthe voelt het alsof je in Engeland bent beland. Zo staat er een Londense taxi voor de deur, zijn de tafels in het restaurant bedekt met Engels theeservies en ruikt het er naar versgebakken scones. De high tea die er wordt gemaakt door de Engelse Lucy valt bij de meeste bezoekers goed in de smaak.

Eksternest in Almere

In theehuis Eksternest, dat gezellig boers aandoet, kun je neerstrijken voor een high tea. Door de ligging in een bos, de aanwezigheid van een schaapskooi tegenover het theehuis en een naastliggende speeltuin, is het voor zowel jong als oud een leuke plek om aan te doen.

Gerelateerd

  • FashionWeek; ook een beetje in Apeldoorn

  • Meer Tindermatches door nieuwe functie(s)?

  • De week van Het Vergeten Kind

  • In de spotlight Anita Hubner van Stigmareduction & Mental Health Consultancy